Crypto mining aneb moje cesta z GPU na ASIC

S Bitcoinem si hraju už od roku 2012 kdy šlo ještě celkem snadno za 1 BTC na Silkroadu koupit milion views na Youtube nebo 100 tisíc lajků na Facebooku. Cesta byla trnitá... MtGox, BTC-E, Wex.nz a další vtipné příběhy.

Po příchodu Etherea jsem si myslel, že spasí svět. Vymýšlel jsem jednu tokenomiku za druhou a jedno perpetum mobile za druhým a myslel si, že TO JE VONO. Opak se stal pravdou, při pozorování globálního DeFi šílenství se ze mě stal spíše BTC maxík a vývoj grafu mě nechává mnohem klidnějším.

O těžbu se zajímám zhruba od roku 2019 a začínal jsem na levných GPU. Díky cenám energií a přechodu Etheru na PoS v roce 2022 sklapla klec a těžba v ČR se stala nereálná. Po krátké pauze jsem se nadechl a začal hledat nové možnosti jak pokračovat dál v těžbě. GPU proto zůstali pod igelitem a těžba na ASICách byla jasná volba.

Přednáška je zejména o mých začátcích a rozjezdu podnikání spojeným s těžbou kryptoměn a to převážně Bitcoinu. Podíváme se na detaily a výnosnost jednotlivých strojů. V jakých zemích těžím, jak to tam vypadá a jestli tam mají dobré pivo. Připomeneme si jak se počítá návratnost a na jaké parametry je třeba si dávat pozor, protože se na ně opakovaně zapomíná. Porovnáme a zhodnotíme si různé varianty těžby na GPU, ASIC, virtuální mining, pronájem výkonu a další. Prostě bude sranda!

Přednášku zakončím nabídkou předražených Web3 hrnců a celé moje snažení můžeme společně tokenizovat do NFT a zastejkovat v crypto DeFi blockchainu.

Komu je přednáška určena?

Pro krypto nováčky, pokročilé i profíky. Pro nadšence, minery, spekulanty, blázny, scamery i OG's a všechny, kterým Bitcoin změnil život.
František Kohout
Galosoft | CRYPTO

Jsem vesnický floutek, projekťák, programátor, procesní magor a kryptonadšenec. Miluji svou ženu, syna, psa a motorku (což se někdy neslučuje) ale k životu víc nepotřebuji :o)